6 godina prije · · Komentari isključeni za Ja sam vitalan, zašto bih živio u domu?

Ja sam vitalan, zašto bih živio u domu?

Zašto ne odabrati dom kao mjesto stanovanja i prije teške bolesti, nepokretnosti i ovisnosti o tuđoj pomoći? Osoba ste treće životne dobi, vitalni, aktivni, društveni i još uvijek željni života? Živite sami, djeca i porodica su daleko ili zauzeti svojim obavezama? Nedostaju vam društvo, topla riječ i razgovor? Nekada vam nije ni do kuhanja za samoga sebe? Usamljeni ste i bojite se hoćete li imati oslonac kad vam zatreba?

Dođite kod nas!

Možete probno živjeti jedan mjesec da vidite da li je dom opcija za vas. Nudimo sve ono što kod kuće nedostaje. Topao obrok u sobi ili zajedničkoj trpezariji. Održavanje čistoće sobe, odjeće i posteljine – sve dosadne kućanske poslove koje ste morali sami obavljati, obavit ćemo za vas.

Osoblje će vas redovno obilaziti, pitati da li vam nešto treba i rado pomoći u bilo čemu, ali će vas pustiti i na miru, poštovati vašu privatnost i želju za odmorom. I ljekar je redovno tu, da vas pogleda, popriča s vama i da savjet. Ima dana kada se ne osjećate dobro? Osoblje je tu da vam pomogne, skuha čaj, donese lijek, voće ili porazgovara s vama. Što god bi učinio član porodice u takvom momentu, učinit će za Vas i naše osoblje.

U domu se uvijek nešto dešava

Različite dnevne aktivnosti stoje vam na raspolaganju, ako želite da učestvujete. Obnovite znanje pletenja u našoj sekciji pletenja. Ili igrajte domina, ko zna kada ste ih zadnji put imali u rukama. Kod nas je to omiljena igra, a tu su i šah i karte. Uz to, naravno, prepričavamo anegdote iz doma i uvijek imamo razloga za smijeh.

Sva četiri godišnja doba na Ilidži su posebno iskustvo

Duge šetnje alejom do Vrela Bosne, čist vazduh i ljekovita voda –  zaista možete uživati. Ako niste raspoloženi za šetnju, tu su naše velike sunčane terase koje tokom sunčanih dana jednostavno mame da izađete, sjedite i uživate dok pijete kafu ili čaj, uz knjigu ili u razgovoru s ostalim ukućanima.

Uživati, opustiti se, družiti, imati sve “servirano”, to ste zaslužili nakon cijelog života posvećenog poslu, djeci, kući i obavezama. Sada je vaše vrijeme da budete pripaženi.

Mir i tišina u sobi kada poželite, a društvo u dnevnom boravku kada se zaželite razgovora. Partner za šetnju se uvijek nađe, a i draga osoba za kafu i kolač popodne. Mnoga prijateljstva ovdje su započeta. Razmjenjuju se priče i bogata životna iskustva, a tu je uvijek neko ko će rado da vas sasluša i nasmije se s vama.

Ako poželite otići kod svoje djece ili samo da obiđete kuću, naravno da i to možete, pa i uz našu pratnju ako vam je potrebna. Otpratit ćemo vas i do frizera, na bazen ili masažu u obližnje Terme.

Uživajte u svojim godinama. Produžite vitalnost, aktivnost i poboljšajte kvalitet života dolaskom u SENTIVO – kuću punu ljubavi.

Kategorije: Korisni savjeti