2 godine prije · · Komentari isključeni za Sentivo Stojčevac: upoznajte naš novootvoreni dom za starije

Sentivo Stojčevac: upoznajte naš novootvoreni dom za starije

Dom za starije osobe Sentivo za kratko vrijeme stekao je popularnost ne samo na području Sarajeva nego i u širem okruženju. Mnoge porodice iz cijele BiH prepoznale su nas kao mjesto za sigurnu, aktivnu i udobnu starost. Nedaleko od doma koji se nalazi u Velikoj aleji na Ilidži, otvorili smo još jedan dom za starije osobe neposredno uz poznato sarajevsko izletište Stojčevac.

Vrhunski smještaj u netaknutoj prirodi

Stojčevac je oduvijek bio omiljeno mjesto za odmor, porodična okupljanja i izlete. U ovom kraju ugledne Sarajlije nekada su gradile kuće za ljetne odmore, a jedna od njih stekla je i status zaštićenog spomenika BiH – Zildžića kuća iz 19. vijeka. Čak je i Tito izbrao Stojčevac kao mjesto za svoje svima poznato odmaralište. Sretni smo da i naši korisnici svoje zlatne godine mogu provoditi u okruženju koje posjeduje 73 izvora vode i nevjerovatno bogat biljni svijet.

Dom Sentivo poznat je po promoviranju aktivnog i zdravog starenja, a izletište Stoječevac ne samo da to omogućuje nego i poziva da ostanemo aktivni i uživamo u prirodnim ljepotama.

S ovakvom lokacijom želimo potaknuti Bosance i Hercegovce da na vrijeme isplaniraju svoje penzionerske dane jer se pokazalo da život u domu produžava životni vijek i podiže kvalitetu života.

Sigurnost, druženje i otkrivanje novog smisla života

U Sentivo domovima pružamo inovativne usluge osobama treće životne dobi uz uvažavanje njihovih individualnih potreba i želja. Posvećeni smo ne samo zbrinjavanju i njezi nego i kontinuiranom unaprjeđivanju života starijih osoba, a stručno i profesionalno osoblje svojim znanjem i iskustvom garantira sigurnu, zdravu i udobnu starost.

Aktivnosti u našim domovima osmišljene su tako da u prvi plan dolazi individualan rad s korisnicima i unaprjeđivanje društvene povezanosti što osigurava starijim osobama da se osjećaju bitnim i korisnim članovima društva. Pored medicinskih sestara, njegovateljica, fizeoterapeuta i liječnika, o našim korisnicima brinu i socijalni radnici i radni terapeuti koji ih motiviraju na aktivno provođenje slobodnog vremena i sudjelovanje u zajedničkim aktivnostima.

U domu se bolje i duže živi

U novom domu Sentivo – Stojčevac Senior Centar podigli smo standarde u opremanju objekata za smještaj starijih osoba nudeći hotelski komfor uz svu medicinsku njegu. No ono na što smo posebno ponosni jesu naše zajedničke aktivnosti. Organiziramo zajedničke proslave uz muziku i ples, kuharske radionice s kojima čuvamo od zaborava stare recepte, redovite izlete u prirodu te kulturno-zabavne posjete i sadržaje. Ostvarili smo i uspješnu suradnju s obrazovnim ustanovama i udruženjima kroz koju jačamo međugeneracijsko razumijevanje i solidarnost.

Namjeravamo kontinuirano poboljšavati svoje usluge smještaja starijih osoba kako bi Sentivo domovi ostali Vaša prva adresa kada za to dođe vrijeme.

Posjetite Sentivo i informirajte se na adresama Velika Aleja 18a ili Glavogodina 32, Ilidža. Svoju posjetu možete najaviti na broj telefona: 033 761 836.

Similar posts